Bio Gold Medal
INÉDITE DOMAINE DE LA CENDRILLON

INÉDITE

Paiement sécurisé

wishlist


DOMAINE DE LA CENDRILLON
  • Texture

2015 - 75 cl

AOC Corbières

Languedoc-Roussillon

Chaque cépage est ramassé manuellement, à maturité optimale et trié sur table. Les raisins issus de vieilles vignes plantées sur nos plus beaux terroirs sont vinifiés en cuves tronconiques en bois pour favoriser une extraction douce et assouplir les tannins. Les vignes les plus jeunes sont vinifiées en cuve inox afin de préserver un fruit croquant et une fraîcheur naturelle. Après un élevage de 18 mois en foudre et en cuve inox, les assemblages soigneux et harmonieux donnent vie à Inédite. Une belle robe pourpre aux reflets bleutés habille cette cuvée aux fragrances de fruits rouges, de poivre blanc, réglisse et de laurier. La bouche est pleine de jeunesse avec des tanins présents mais déjà assouplis par un élevage maîtrisé où le boisé reste toujours discret.

Vin à carafer 1h avant.

19,50 €


I.e. 117,00 € for 6 btles

In stock

DELIVERY WITHIN 48 H

btls

Secure payment

profil seller

the winemaker's suggestion

  • Texture
  • Texture
  • Texture
  • Texture
Colour

Colour

Red

cultivation

cultivation

Bio

vintage

vintage

2015

degree of alcohol

degree of alcohol

14.50%

Appellation

Appellation

AOC Corbières

Volume

Volume

75 cl

Grape variety (varieties)

Grape variety (varieties)

  • 15% Mourvèdre
  • 15% Grenache noir
  • 70% Syrah
tasting

tasting

16-18°

Storage

Storage

Between 7 and 10 years

DOMAINE DE LA CENDRILLON

11200 Ornaisons - Languedoc-Roussillon

Domaine de la Cendrillon is a family estate passed down the generations for more than 250 years. Robert Joyeux — the current owner — represents the 7th generation. Located in the Corbières in southern France, very close to Carcassonne and Narbonne, the estate has 50 ha of vines, including 15 ha of young vines (2-15 years old). Convinced that all great wines come from a healthy, vibrant environment, the estate converted to organic production and obtained ECOCERT certification in 2013. This approach imposes extreme care for the vines to obtain healthy grapes with delicious juice. The planting of "exotic" varieties (Albarinho, Verdejo) and the enlargement of the winery has resulted in vinifications where each plot can express its originality. Thanks to the diversity of these terroirs and varieties (Syrah, Grenache, Mourvèdre, Carignan, Cinsault and also Merlot, Marselan and Petit Manseng), the Cellar Master has at his disposal very rich colours and exceptional aromas, which ensure the production of fresh, balanced, fine and elegant wines.

Customers who bought this product also bought:

New wishlist